LA SERVA PADRONA

Teatre de les Comèdies

Espectacle: LA SERVA PADRONA

 

amb Teatre de les Comèdies

 

Disciplina: Òpera en català

 
Dia: Diumenge, 25 de setembre de 2016

Hora: 19.00 h

 

Sinopsi:

 

Música: GIOVANNI BATISTA PERGOLESI

Llibret: Gennaro di Federico
Adaptació: Marcel Pascual i Anguera

 

En els darrers anys l’òpera ha sofert profundes transformacions a nivell escènic i tecnològic. Aquests canvis han tingut per objectiu mantenir la vigència del gènere i acostar-se a uns públics cada cop més amplis i menys elitistes. L’òpera també ha fet seus els preceptes de la interpretació musical històricament informada, que ha demostrat una gran acceptació entre les audiències modernes. És ben habitual doncs de trobar espectacles operístics d’estètica contemporània amb una interpretació musical que mira acostar-se a la de l’època en què fou ideada.

 

Dins aquest context presentem La Serva Padrona de Pergolesi, una òpera còmica de 1733 que en el seu temps esdevingué revolucionària i que oferim en un format modern i proper. La nostra proposta es basa en l’actualització històrica de l’ambientació, la interpretació amb instruments originals i la representació d’aquesta òpera amb el text cantat en català.

 

La Serva Padrona explica la història d’un home benestant (Uberto) i els seus dos criats (Serpina i Vespone). Serpina, cansada de servir, decideix seduir el seu patró per tal d’esdevenir la seva muller i convertir-se així en mestressa. Davant la indiferència d’Uberto, Serpina decideix que el posarà gelós amb un fals pretendent.

 

El Teatre de les Comèdies neix a Reus amb la intenció d'apropar l'òpera en viu a nous púbics. La companyia, d'iniciativa i finançament privat pretén arribar a tot tipus de poblacions petites i mitjanes sense programació estable d'òpera. Els requeriments tècnics de les produccions del Teatre de les Comèdies són escassos i possibiliten la representació operística en tot tipus d'instal·lacions teatrals, esportives, culturals, polivalents o efímeres.

 

Les produccions del Teatre de les Comèdies s'ofereixen adaptades al català i la interpretació musical es fa seguint criteris històrics. Una petita part de l'espectacle es dedica a divulgar el context històric i musical de l'obra interpretada i durant l'espectacle s'afavoreix la interacció entre públic i escena.

 

Preu entrades: 12€ / 9€ amb Carnet

 

Espectacle inclòs als abonaments MÚSICA i GENERAL

Convent de les Arts
Crta de Mont-ral, km1
43460 Alcover

conventarts@alcover.cat

Contacta

Un Carnet ple d'avantatges

El CA a les xarxes socials:

Tweets de Convent de les Arts @conventarts
Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Convent de les Arts 2015