DUES CULTURES, UN CONCERT

Cor de Noies de l’Orfeó Català i Cor Bodeča Neža (Itàlia)

Espectacle: DUES CULTURES, UN CONCERT

 

amb Cor de Noies de l’Orfeó Català i Bodeča Neža (Itàlia)

 

Disciplina: Cors de veus blanques

 
Dia: Diumenge, 30 d'octubre de 2016

Hora: 19.00 h

 

Sinopsi:

Extraordinari concert de veus blanques fruit de l'intercanvi internacional entre el Cor de Noies de l'Orfeó Català, caracteritzat per la frescor, ductilitat i tendresa de les seves veus, i Bodeca Neza Choir, cor provinent de la frontera italo-eslovena amb l'objectiu de promoure la cultura i tradició coral eslovena a Itàlia i Europa. Interpretaran obres de compositors catalans i eslovens entre d’altres.

 

Cor de Noies de l’Orfeó Català

 

Forma part de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, amb seu al Palau de la Música Catalana,  i està integrat per cantaires de setze a vint-i-cinc anys, la majoria de les quals van iniciar la formació musical als cors infantils de l’entitat. Fundat l’any 2000 i dirigit per Lluís Vilamajó els primers set anys, actualment Buia Reixach i Feixes n’és la directora i Josep Surinyac el pianista.

 

El Cor ha treballat amb directors com Xavier Sans, Javi Busto, Tomàs Grau,  Manel Valdivieso, Pere Lluís Biosca, Xavier Puig i Xavier Pastrana. També ha col·laborat amb l’organista David Malet, l’Orquestra Camera Musicae i Vespres d’Arnadí.

 

Ha actuat arreu de Catalunya, a l’Estat Espanyol, Alemanya, França i Eslovènia. També ha participat en Festivals i Concursos d’arreu. El 2005 va rebre el segon premi en la modalitat de cors de noies al Concurs del Festival Internacional de Música de Cantonigròs. La primavera de 2016 va presentar el projecte Cor Simfònic Femení de Catalunya dintre el Cicle Coral Orfeó Català, interpretant Folk Songs of the four Seasons de R. Vaughan Williams, juntament l’Orquestra de l’Auditori Josep Carreras, els cors Voxalba, Aglepta i Dones del Cor de l’Auditori Josep Carreras, dirigits per Xavier Pastrana.

 

El 2004 enregistrà el CD, Viatjant... i el 2011 va enregistrar per a Columna Música el CD Germinans.

 

Durant el 2017 col·laborarà amb l’Orquestra Simfònica del Vallès interpretant Els planetes de Holst sota la direcció de Diego Martín-EtxeBarrIa i l’Stabat Mater de Brotons sota la direcció de James Ross. Les dues produccions es faran al cicle Simfònics al Palau, a la Temporada Sabadell i al cicle Concerts Simfònics a Terrassa.

 

L’Escola Coral de l’Orfeó Català rep el mecenatge de Fundación Banco Santander.

Bodeča Neža (Itàlia)

 

El grup vocal femení Bodeča Neža neix el 2004 com un petit ensemble vocal patrocinat pel cercle cultural P.D Vrh sv. Mihaela de San Michele del Carso (una petita localitat de Gorizia situada a la frontera amb Eslovènia). Fins el 2007 el cor és dirigit per la pedagoga musical Marja Feinig, que posteriorment passa el testimoni a l'actual directora, Mateja Černic, l'excel·lent treball de la qual no passa desapercebuda entre els circuits especialitzats i és guardonada amb diversos premis i reconeixements.

 

Bodeča Neža és el nom d'una flor de muntanya, card cardener en català. La traducció del terme eslovè, espinosa dolçor, és un oxímoron que reflexa el caràcter de les integrants del cor.

 

L'agrupació té la seva seu a Gorizia i desenvolupa la seva activitat sobretot en l'àmbit cultural eslovè i en el si de la minoria eslovena a Itàlia. Al llarg dels darrers anys, el cor ha participat en diversos concursos i festivals corals nacionals i internacionals després dels quals ha rebut multitud d'invitacions gràcies als excel·lents resultats obtinguts. L'any 2015 el cor rep una invitació per actuar a la prestigiosa exposició universal de Milán, Expo2015.

 

El cor ha sigut premiat a nivell nacional i internacional. L'any 2010 a Neerpelt (Bèlgica) en motiu de l'European Music Festival for Youth on guanya el primer premi summa cum laude (99/100). El 2011 al Concorso Nazionale Corale de Vittorio Veneto (Itàlia) on aconsegueix dos primers premis. És medalla de plata de cors femenins l'any 2012 al Festival Coral Internacional Cantonigros. El 2013 és el guanyador absolut en la categoria nacional al Concorso Polifonico Nazional "Guido d'Arezzo" (Itàlia) en el que participa també a l'apartat internacional adjudicant-se la tercera posició a la categoria renaixentista i la quarta a la de cors femenins. El 2013 aconsegueix la quarta posició al Internationale Koorwedstijd de Flanders-Maasmechelen (Bèlgica).

 

El 2011 el grup presenta al públic el seus primers treballs discogràfics, Bodečenežno i Stabat Mater (Pergolesi). El 2014 veu la llum tambié el seu tercer CD, Čas-Tempo-Time.

 

 

Preu entrades: 12€ / 9€ amb Carnet

Espectacle inclòs als abonaments MÚSICA i GENERAL

Convent de les Arts
Crta de Mont-ral, km1
43460 Alcover

conventarts@alcover.cat

Contacta

Un Carnet ple d'avantatges

El CA a les xarxes socials:

Tweets de Convent de les Arts @conventarts
Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Convent de les Arts 2015