TENEBRAE FACTAE SUNT

Ensemble O Vos Omnes

 

Espectacle: TENEBRAE FACTAE SUNT

 

Amb Ensemble O Vos Omnes (cor vocal de música antiga)

 

Disciplina: Música sacra

 
Dia: Diumenge, 20 de març de 2016

Hora: 19.30 h

 

Sinopsi:

L’Ofici de Tenebres ha estat, fins a la seva caiguda en desús, després del Concili Vaticà II, un acte important en la litúrgia pròpia de la Setmana Santa. L’ofici tenia com a protagonista el tenebrari, un canelobre de 15 espelmes (habitualment), representant els onze apòstols, les tres maries i la Verge Maria. Durant l’acte, es canten els diversos responsoris propis de la Setmana Santa i, després de cada cant, s’apaga un ciri, representant la fe minvant dels apòstols i les Maries. Al final, només un ciri resta encès (el de la Verge Maria, o Crist, depenent de les interpretacions) i, per un moment, aquest també s’apaga o s’amaga. És en aquest moment que es fan les tenebres (Tenebrae factae sunt) d’una manera literal.

 

Molt són els compositors que al llarg de la història han escrit música per a aquests responsoris: des dels principials autors del Renaixement (Victoria, Lassus, Palestrina..) fins als compositors d’avui en dia. L’Ensemble O Vos Omnes, proposa un viatge per la història de la música a través d’aquestes obres. Sentirem, doncs, obres de Poulenc, Bruckner, M. Haydn o Victoria, entre d’altres.

 

Aquesta proposta, però, té dues particularitats: a través d’unes projeccions, la il·luminació anirà minvant durant tot el concert, fins a arribar a la foscor absoluta, i així mateix, l’ordre de les peces interpretades serà invertit històricament, és a dir, començarà amb la música d’avui i acabarà amb el cant greogrià propi de l’Edat Mitjana, l’època més fosca de la cultura occidental i orígen de l’Ofici de Tenebres.

 

Web ENSEMBLE O VOS OMNES

 

Preu entrades: 15€ / 12€ amb Carnet

 

Espectacle inclòs als abonaments MÚSICA i GENERAL

Convent de les Arts
Crta de Mont-ral, km1
43460 Alcover

conventarts@alcover.cat

Contacta

Un Carnet ple d'avantatges

El CA a les xarxes socials:

Tweets de Convent de les Arts @conventarts
Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Convent de les Arts 2015