PER UN SÍ O PER UN NO

amb Lluís Soler i Manel Barceló

 

Espectacle: PER UN SÍ O PER UN NO

 

Amb Manel Barceló Lluís Soler

 

Disciplina: Drama

 

Dia: Diumenge, 8 de maig de 2016

Hora: 19.00 h

 

Sinopsi:

Aquesta obra és una de les més representatives de Nathalie Sarraute (1900- 1999), autora francesa d'origen rus. Nathalie Sarraute va ser proclamada per Jean Paul Sartre com una de les figueres més rellevants de l'antinovel·la.

 

L'any 1982 va enlluernar al món amb una de les seves poques peces teatrals, Per un sí o per un no. És una obra teatral curta, però intensa, escrita en un sol acte. Dos personatges, un escenari i poc més és el que calen per representar aquesta obra que, alhora, està carregada de contingut.

 

Per un sí o per un no tracta de dos vells amics que, a partir d’una conversa anodina, entren en una batalla sense treva i s’enfonsen en un joc de postures irreconciliables. Està articulada entorn la “veritat” dels mots, que pot dur a conseqüències incalculables.

 

El director ha dit... 

 

La història del llenguatge és una història curiosa. Els humans hem anat inventant sons, paraules, llenguatges, sempre amb la voluntat de ser cada cop més concrets, més precisos, més clars. Però no ens n’hem sortit de trobar la paraula pura, neta, unívoca, la que només transmet significat i no amaga cap intenció. Si no ho hem fet és, segurament, perquè és impossible, perquè el mateix disseny del llenguatge deixa la porta oberta a que les paraules, les expressions, puguin portar adherides marques de comportament. És això, el llenguatge: comportament, un procés de comunicació complex que fa que ens puguem relacionar amb els altres transmetent alhora significats i emocions. Aquesta és la seva gran virtut i el seu gran defecte i, en gran part, el que fa possible el teatre.

Ramon Simó

 

 

Preu entrades: 15€ / 12€ amb Carnet

 

Espectacle inclòs als abonaments TEATRE i GENERAL

Convent de les Arts
Crta de Mont-ral, km1
43460 Alcover

conventarts@alcover.cat

Contacta

Un Carnet ple d'avantatges

El CA a les xarxes socials:

Tweets de Convent de les Arts @conventarts
Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Convent de les Arts 2015