POSTALS & SOUVENIRS

Cor Jove de l'Orfeó Català

Cant coral

 

Diumenge 19 de febrer a les 19.00h

Cor Jove de l’Orfeó Català

 

Integrat a l’Escola Coral de l’Orfeó Català, amb seu al Palau de la Música Catalana, està format per cantaires entre 16 i 25 anys, la majoria amb formació musical des dels cors infantils de l’entitat. Combina l’activitat concertística amb la pedagògica, amb la voluntat de preparar els cantaires per al futur ingrés a l’Orfeó Català. Fundat el 1986 i dirigit per Conxita Garcia durant els primers setze anys, actualment Esteve Nabona n’és el director i Pau Casan el pianista.

El seu repertori inclou des de la música tradicional i popular catalana i d’altres països fins a obres de la literatura simfonicocoral. En l’àmbit coral-orquestral ha interpretat obres com el Gloria i Magnificat de Vivaldi, Te Deum de Charpentier, O sing unto the Lord i Utrecht Te Deum de Händel, Magnificat de J. S. Bach, Missa Sant Nicolau de Haydn, i Requiem, Te Deum i Missa KV 192 de Mozart; Walpurgisnacht de Mendelssohn, Ein deutsches Requiem de Brahms, Oratori de Nadal de Saint-Saëns, Carmina Burana de C. Orff, African Sanctus de Fanshawe i el Requiem de Fauré.

 

Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra Camera Musicae, Ensemble Méridien,  Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, Orquestra Barroca Catalana, Ars Musicae Orquestra Barroca, Orquestra Simfònica de l’ESMUC, Kammerphilharmonie Merck, Frysk Jeugdorkest, Orquestra de Cambra Terrassa 48 i les cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, La Principal de la Bisbal i Els Montgrins.

Ha actuat en diversos festivals, com les Jornades Internacionals de Cant Coral de Barcelona, Festival Internacional de Cantonigròs i Festival de Radio France. I en diversos cicles del Palau de la Música Catalana: Palau 100, Concerts de Tarda i Cicle Coral Orfeó Català. Dels darrers anys, cal destacar especialment la interpretació dels Coronation Anthems de Händel amb l’orquestra The Sixteen sota la direcció de Harry Christophers, la representació de l’òpera Dido & Aeneas de Purcell amb Ars Musicae Orquestra Barroca i direcció escènica de Marc Rosich. El maig de 2014 va col·laborar amb Raphaël Pichon i l’Ensemble Pygmalion interpretant el Te Deum i la Messe de Minuit de Charpentier en el Cicle Palau 100 Constel·lació.

S’ha presentat arreu dels Països Catalans, i a Espanya, Polònia, Alemanya, Àustria, República Txeca i Holanda. I ha compartit projectes amb altres cors joves, com el Cor de la Universitat de Viena, Cor Albada de l’Agrupació Cor Madrigal, el cor Ametsa Gazte d’Irun i el Cor Jove dels Països Catalans.

Els darrers anys el Cor Jove ha enregistrat dos CD per a Columna Música, un amb música catalana del segle XX i un altre amb els Requiems de Mozart i Fauré.

La temporada 2015-16 ha interpretat el Requiem de Fauré a la Sagrada Família en el concert inaugural de la temporada de l’OBC, sota la batuta de Kazushi Ono, i ha ofert el Magnificat de John Rutter amb l’Orquestra Camera Musicae, dirigits pel mateix compositor, en el Cicle Coral Orfeó Català. També cal destacar la participació al Festival Extensión del  Festival Internacional de Música y Danza de Granada amb el Requiem de Fauré i obres de Taltabull i al Festival Pedra Viva (Líthica, Menorca) amb el Carmina Burana de Carl Orff.

El setembre de 2016 ha actuat al cicle Palau 100 al costat de l’Orfeó Català i la London Symphony Orchestra sota la direcció de Gianandrea Noseda amb el Requiem de Verdi.

L’Escola Coral de l’Orfeó Català rep el mecenatge de la Fundación Banco Santander.

 

POSTALS & SOUVENIRS

 

La música sempre és un viatge, i ens transporta fins on siguem capaços d'imaginar. Us proposem un viatge a diversos indrets del món: des de casa a arreu dels Països Catalans, a l'alta muntanya de Baviera i a la selva amazònica. Sobretot, abans no torneu, envieu-nos una postal!

 

Cor Jove de l’Orfeó Català

Pau Casan, piano

Esteve Nabona, director

 

PROGRAMA           

 

I

From the Bavarian Highlands de Edwar Elgar (1857 - 1934)

1. The Dance (Sonnenbichl) - Allegretto giocoso     

2. False Love (Wamberg) - Allegretto ma moderato

3. Lullaby (In Hammersbach) - Moderato

4. Aspiration (Bei Sankt Anton) - Adagio

5. On the Alm (True Love, Hoch Alp) - Allegro piacevole

6. The Marksmen (Bei Murnau) - Allegro vivace

 

II

Campanes sobre el mar de Joan Maria Thomàs (1896-1966)

Estudi coral

 

El Mirador de Josep Vila i Casañas (1966)      

Fantasia coral basada en melodies tradicionals catalanes

 

Tres cantos nativos dos Indios Krao de Marcos Leite (1953-2002)      

Cants trivals amazònics

Convent de les Arts
Crta de Mont-ral, km1
43460 Alcover

conventarts@alcover.cat

Contacta

Un Carnet ple d'avantatges

El CA a les xarxes socials:

Tweets de Convent de les Arts @conventarts
Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Convent de les Arts 2015