DUO FRANKE & SKOGMO              Josep Ferrer. Complete works for two guitars

Els guitarristes Jørgen Skogmo (Noruega) i Jens Franke (Alemanya) presenten els duets complets de guitarra de Josep Ferrer i Esteve.

 

Dijous 3 d'agost a les 22.00h

Els guitarristes Jørgen Skogmo i Jens Franke presenten els duets complets de guitarra de Josep Ferrer i Esteve (1835-1916), guitarrista d'èxit, destacat compositor, excel·lent pedagog, historiador de la guitarra i incansable animador de la vida guitarrística de Barcelona i París durant l'últim quart del segle XIX. Els seus duos de guitarra, conservats en un manuscrit autògraf a la Royal Academy of Music de Londres, han estat recuperats de l'oblit pel guitarrista alemany Jens Franke, que amb Jørgen Skogmo els interpretaran a Alcover l’endemà de la seva estrena en època moderna al Festival de Torroella de Montgrí.  

 

José Ferrer i Esteve va néixer a Girona i havia viscut i treballat durant vint anys a Torroella de Montgrí, localitat que dies abans viurà l’estrena mundial del concert que veurem a Alcover. Els seus duets de guitarra mai abans s'han publicat, gravat o realitzat des de la seva vida i són part d'un manuscrit autògraf en poder de la Reial Acadèmia de Música de Londres. Fer aquestes obres més àmpliament accessibles representa una valuosa contribució al patrimoni musical català i estableix Ferrer i Esteve com una figura de transició fonamental, que uneix les tradicions dels guitarristes espanyols anteriors, com Fernando Sor, amb el naixement de la guitarra moderna de concert que es concreta en col·lega i amic de Ferrer, Francesc Tàrrega.

 

La interpretació per part dels guitarristes Jørgen Skogomo i Jens Franke permet que Ferrer i Esteve visqui aquest renaixement i reconeixement.

 

Espectacle en col·laboració amb el Festival Internacional de Guitarra María Luisa Anido de l'Hospitalet de l'Infant.

 

Entrada a 9€ (6€ amb el carnet del Convent de les Arts) - Abonaments a partir de 15€

Convent de les Arts
Crta de Mont-ral, km1
43460 Alcover

conventarts@alcover.cat

Contacta

Un Carnet ple d'avantatges

El CA a les xarxes socials:

Tweets de Convent de les Arts @conventarts
Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Convent de les Arts 2015