Sessió 04

Dissabte 13 de gener a les 11.00h

Aquest proper dissabte dia 13, fem la penúltima sessió del primer cicle de programació estable d'arts visuals PARLEM CONTEMPORANI? Per començar l'any presentarem quatre projectes, en aquest cas al voltant del tema de la identitat i el principi de realitat.

 

Al claustre, i com a instal·lació de benvinguda, els alumnes del taller de pintura de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona proposen HI HA ROBA ESTESA, un treball totalment col·lectiu i processual desenvolupant el que pot ser o ha de ser una bandera, des del punt de vist més íntim o familiar al més exterioritzat o socialitzat. A partir de la recombinatòria, banderes de nova configuració, “no banderes” i noves banderes de llocs no existents o que encara han de venir.

 

Les parets de les sales superiors s'ompliran d'imatges amb les tres propostes segurament més radicalment visuals de tot el cicle: retrat, onirisme, abstracció i figura. Dos tarragonins i una artista a cavall entre Perpinyà i Les Pobles.

 

El fotògraf Sergi Margalef porta els retrats de SAL A L'ADN a la sala gran; retrats que converteixen l’espectador en el mar. Per una estona veiem els pescadors com la mar els veu, fràgils, innocents, impotents, despullats de tota llei humana. Cada cop que un nou visitant vegi les imatges, hauria de ser com un nou dia a la mar.

 

La Vanessa Pey proposa DESNUAR, una instal·lació fotogràfica que busca representar la configuració de les identitats personals, múltiples i contradictòries en si mateixes. Partint de l'abstracció i a través de les diferents textures fotogràfiques, cinematogràfiques i pictòriques, el rostre es composa i es descomposa amb colors i llum permetent que s’entrevegi allò més emocional, una part de l’ànima.

 

Finalment la Pascale Lapeyre, presenta ONIRISME, MITES I QUIMERES, imatges digitals que conformen una una exploració sobre aquest aspecte simbòlic dels estats de l'ànima humana, que ens acompanya des de la nit dels temps, els mites antics i les noves criatures que podrien -per què no?- rondar les nostres ciutats, aferrar-se als nostres murs o bressolar els nostres somnis d'infants...

 

Com en les sessions anteriors, us convoquem d'onze a dues del migdia, sabedors que les presentacions dels propis artistes es faran a primera hora.

 

Us recodrem que està oberta la convocatòria de la categoria víedoart, de cara a l'última sessió de dissabte 11 de ferber.

Convent de les Arts
Crta de Mont-ral, km1
43460 Alcover

conventarts@alcover.cat

Contacta

Un Carnet ple d'avantatges

El CA a les xarxes socials:

Tweets de Convent de les Arts @conventarts
Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Convent de les Arts 2015