L'edifici

Situat a l’antic Convent de Santa Anna i la seva església annexa, el Convent de les Arts es troba al vessant de la muntanya del Calvari, als contraforts de la Serra de Prades, a la sortida de la vila d'Alcover (Tarragona) en direcció a Mont-ral.


Alcover és una població de 5.000 habitants en creixement demogràfic i urbanístic. Té una rica història, amb profusió de testimonis artístics i arquitectònics, especialment de l'època medieval i del Renaixement i Barroc. Entre els segles XVI i XVII es situa el seu punt àlgid de desenvolupament. És el moment en que s'expandeix una important indústria tèxtil i es construeixen els principals edificis, entre ells l'Església de l'Assumpció i el convent de Santa Anna. Alcover va ser, en aquesta època, un dels centres de producció de l'anomenada Escola del Camp de Tarragona, el més important testimoni del Renaixement a Catalunya.


D'altra banda, la Serra de Prades, en la vessant on s'alça el Convent de les Arts, és un espai natural protegit, segons declaració de la Generalitat de Catalunya, de 30.726,39 Ha de superfície, 1413 dels quals es troben a Alcover. Aquest espai inclou el jaciment de fòssils del Triàsic d'Alcover-Mont-ral, situat a pocs km del Convent. El Museu Municipal d'Alcover (MMA), situat en un edifici noble del casc antic de la població (Ca Batistó), acull una col.lecció paleontològica que explica aquest jaciment.


El Convent, pel fet d'estar en un punt elevat i fora del nucli de població, és un lloc tranquil. No obstant això, la xarxa de comunicacions que s'han implantat recentment fa que es trobi a poc temps de qualsevol part, concretament, a 7’ de Valls, 10' de Reus, 12' de l'aeroport de Reus, 20' de Tarragona i de la estació de l'AVE del Camp de Tarragona i a 25' del port de Tarragona.

Convent de les Arts
Crta de Mont-ral, km1
43460 Alcover

conventarts@alcover.cat

Contacta

Un Carnet ple d'avantatges

El CA a les xarxes socials:

Tweets de Convent de les Arts @conventarts
Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Convent de les Arts 2015